top of page
  • Obrázek autoraJaroslav Holý

Co je to vlastně produktová fotografie?

Aktualizováno: 16. 1. 2023

Produktové fotografie jsou fotografie, které jsou pořízeny za účelem prezentace produktu. Tyto fotografie se používají v různých kontextech, jako jsou například eshopy, katalogy nebo reklamní materiály. Produktové fotografie jsou velmi důležité, protože:







  1. Poskytují informace o produktu: Produktové fotografie umožňují zákazníkům vidět produkt z různých úhlů a získat tak lepší představu o tom, jak vypadá a co všechno nabízí.

  2. Ovlivňují nákupní rozhodnutí: Produktové fotografie hrají důležitou roli při rozhodování o nákupu. Pokud jsou fotografie kvalitní a atraktivní, můžou zákazníky přesvědčit k nákupu. Naopak, pokud jsou fotografie nekvalitní nebo neatraktivní, můžou zákazníky odradit od nákupu.

  3. Zvyšují profesionalitu značky: Kvalitní produktové fotografie pomáhají zvyšovat profesionalitu značky a důvěryhodnost. Pokud jsou fotografie na webu nebo v katalogu atraktivní a profesionálně vypadající, mohou pomoci zvýšit důvěru zákazníků v danou značku.

  4. Pomáhají při prodeji: Produktové fotografie jsou velmi důležité pro prodej produktů. Pokud jsou fotografie kvalitní a dobře zpracované, mohou pomoci zvýšit zájem zákazníků o daný produkt a tím pomoci zvýšit prodeje.



V současné době existuje široká nabídka služeb

v oblasti produktových fotografií, od profesionálních fotografů až po různé software pro úpravu fotografií. Je důležité vybrat si takového dodavatele, který poskytne kvalitní fotografie odpovídající požadavkům a potřebám zákazníka. Investice do kvalitních produktových fotografií se vždy vyplatí a může přinést významné výhody pro prodej produktů a celkové vnímání značky.




V závěru lze říct

, že produktové fotografie jsou důležitou součástí marketingové strategie. Je důležité mít vyvážený přístup a zohlednit další faktory, jako je například cena produktu, jeho kvalita nebo dostupnost. Produktové fotografie jsou však velmi důležité pro první dojem, který zákazníci získají o produktu, a mohou být rozhodující pro jejich nákupní rozhodnutí.


Potřebujete vytvořit fotografie, které prodávají? Neváhejte mě kontaktovat.






bottom of page